- a kedvezményezett neve: EBOND Informatikai Szolgáltató Kft.

 

- a projekt címe: Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése az EBOND Kft.-nél

 

- a szerződött támogatás összege: 6 699 940 Ft

 

- a támogatás mértéke (%): 100%

 

- a projekt tartalmának bemutatása:

 

A vállalkozás XANT Informatikai Szolgáltató Bt. néven 2000. július 30.-án alakult. A társaság neve 2006-ban megváltozott, az új elnevezése EBOND Informatikai Szolgáltató Kft. lett. Főbb tevékenységei közé tartozik a szoftverfejlesztés, programozás, szoftverkiadás, de más információ-technológiai szolgáltatásokat is nyújt, valamint említést érdemel még a felnőtt- és egyéb oktatási rendszerek számára történő fejlesztői tevékenységük is. A cég portfoliójába tartozik még az integrált vállalatirányítási rendszerek fejlesztése, valamint e-kereskedelmi rendszerek fejlesztése. Korábban sikeresen zárult egy K+F projektjük, amelynek eredményeképpen létrejött egy új szoftvert alkottak, amely a munkáltatók számára nyújt megoldást a dolgozók ellenőrzéséhez, illetve eszközt ad a távmunkában dolgozók munkájának hatékony megszervezéséhez, felügyeletéhez, valamint a munkavállalóknak saját idejük menedzseléséhez. Ez egyben azt is jelenti, hogy a cégnek megvannak az alapvető IT alapú infrastrukturális feltételei egy esetleges belső szervezeti átalakításhoz.

Az Ebond Kft. piaci pozíciója megerősítésre törekszik, jelenlegi legfontosabb célja, hogy új termékét bevezesse a piacra. Sikeres kutatás-fejlesztési projektünk eredményeként létrejött új szoftverük a munkáltatók számára nyújt megoldást, a távmunkában dolgozók feladatainak hatékony szervezését, felügyeletét szolgálja. A termékkel kapcsolatban nagy érdeklődést mutatnak ügyfeleik, a cég fejlődésének kulcsát is ebben a termékben látja.

Az átvilágítás során megállapítható volt, hogy a hatékonyságot eredményesen növeli, valamint esélyteremtő potenciállal rendelkezik, ha a rendszerelemző, rendszergazda, programozó munkakörök átalakításával, a  kötetlen munkarend, atipikus, rugalmas foglalkoztatási formát adaptáljuk. Ez az Ebond Kft. szervezetében 7 főt érint jelenleg. Tekintettel a dinamikus fejlődési potenciáljukra és az azon keresztül megnyilvánuló munkaerő-igényre, várható, hogy minden törekvés megtérül, és sikerrel tudják integrálni az egyébként hátrányos helyzetű munkavállalókat is.

A projekt keretében a rugalmas foglalkoztatás bevezetéséhez kapcsolódóan mentor is alkalmazásra kerül a projekt teljes időtartama alatt (12 hónap).

Tanácsadás igénybevételével kialakításra kerülnek a rugalmas foglalkoztatás egységes szabályzatai (SzMSz, HR szabályzat), valamint vezetői és munkavállalói képzésekre, tréningekre kerül sor.

A rugalmas foglalkoztatás bevezetéséhez kapcsolódóan sor kerül tárgyi eszközök beszerzésére is (notebook, nyomtatók), illetve a támogatás keretében még adminisztrációs költségek elszámolását tervezzük.

 

- a projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.02.28.

 

- projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00471